SVETSKI ŠAMPIONI

SVETSKI ŠAMPIONI IZ NIŠA🥇🏆🥇🏆🥈🥉

SRBIJA NAJBOLJA NA SVETU U K-1 / LK
Svetsko kik boks prvenstvo za Juniore (OJ i YJ), od 30.09. – 09.10. 2022. godine, u (Lido Di Jesolo) Italija, okupilo je 2566 boraca iz 63 zemlje. 
Reprezentativci Srbije, iz Kik boks kluba “Niš”, Nada Krivačević i Janja Savić postali su SVETSKI šampioni, Ivan Krivačević vice-šampion sveta, dok je Nikolina Stevanović, osvojila bronzanu medalju.
1. Nada Krivačević – 52 kg, zlatna medalja LK
2. Janja Savić – 52 kg, zlatna medalja K-1
3. Ivan Krivačević – 57 kg, srebrna medalja LK
4. Nikolina Stevanović – 56 kg, bronzana m. LK
Srbija je osvojila ekipno 1. mesto na Svetskom prvenstvu u ringu, kao i oba 1. mesta, i u K-1 i LK disciplinama. Srpski kik bokseri su sa 14 zlata, 4 srebra i 8 bronzi izdominirali, i zasluženo proglašeni za najbolje na svetu.
 “Napravljen je istorijski uspeh za naš sport, gde su naši mladi kik bokseri u nikad brojnijoj i jačoj konkurenciji, osvojili najviše zlatnih medalja, i Srbiju popeli na najviše mesto. Iako smo učestvovali sa samo 35 takmičara, mnogo manjim brojem nego druge zemlje, velikim brojem pobeda, ostvarili smo i visok procenat zlatnih medalja, gde je na kraju rad našeg kik boksa nagrađen čestitkama mnogih kolega iz drugih zemalja. Ponosan sam na ovu generaciju, koja je pomerila lestvicu i dala zadatak narednim generacijama da nadmaše ovaj ne verovatan uspeh”. istakao je selektor Srbije Srđan Radulović. 
Po izboru selektora Radulovića, u pripremi naših kik boksera uključeni su bili i treneri: Radomir Radomirović, Željko Šobić, Uroš Bogović, Marko Božović, kao i njihovi klupski treneri. 
Osvajači medalja za Srbiju:
🏆🥇Nada Krivačević 
🏆🥇Stefan Đuričić
🏆🥇Janja Savić
🏆🥇Aleksa Germek
🏆🥇Nikolina Kasap
🏆🥇Anastasija Nikolić
🏆🥇Jovan Sekulić
🏆🥇Đorđe Savić
🏆🥇Đorđe Dimitrijević
🏆🥇Ognjen Antić
🏆🥇Nada Petronić
🏆🥇Milica Gačić
🏆🥇Ognjen Mitrović
🏆🥇 Uroš Krstić
🥈🥈🥈🥈🥉🥉🥉🥉🥉🥉🥉🥉 
Srebrne: Ivan Krivačević, Uroš Nešković, Vuk Đorđević, Vanja Grbić
Bronzane: Mišo Vorkapić, Miloš Kiselički, Nikolina Stevanović, Rada Erdeljan, Jelisaveta Kalušević, Maša Vereš Matijević, Lidija Abazovski, Matej Mučibabić. 
Kik boks je inače i proglašen za jedan od najtrofejnijih naših sportova, i sport koji u kontinuitetu stvara šampione, i gde je Srbija u svetskom vrhu poslednjih 20 godina, ali nikada nije napravljen ovako ubedljiv rezultat kao u Italiji.