Untitled

DOMINACIJA SRBIIJE U BUDIMPEŠTI

   
           PET MEDALJA IZ KBK NIŠ
 
Na Svetskom kik boks kupu u Budimpešti od 02-05. 06. 2022. godine, reprezentacija Srbije je osvojila ubedljivo 1. mesto u LK-u, u ekipnom plasmanu sa 15 zlata, ispred Poljske sa 8 i Ukrajine sa 6 zlatnih medalja, kao i u ekipnom plasmanu LK i K-1 sa 17 zlata ispred Poljske. 
“Uspeh je očekivan, jer je Srbija svetska kik boks sila, a našem konkurentu za osvajanje prvog mesta na svim velikim takmičenjima reprezentaciji Rusije, na žalost nije dozvoljen nastup na ovom takmičenju. 
To ne umanjuje naš uspeh, a rezultat je dokaz da se u našim klubovima radi kvalitetno. Zahvaljujem se svim trenerima kao i reprezentativcima koji su se borili i obezbedili Srbiji 1. mesto od 39 zemalja u konkurenciji preko 3.000 takmičara. Srbiju očekuje Prvenstvo Balkana od 17-19. juna, i to takmičenje će poslužiti za konačan sastav reprezentacije, koja će učestvovati na Svetskom juniorskom prvenstvu u Italiji, i na seniorskom prvenstvu Evrope u Turskoj krajem godine”, istakao je selektor Srbije Srđan Radulović, inače i trener Kik boks kluba “Niš”, čiji su takmičari dali doprinos reprezentaciji osvajanjem pet medalja: 2 zlatne, 2 srebrne i 1 bronzana. 
Zlatne medalje osvojili su Nada Krivačević i  Ivan Krivačević. 
Srebrne medlje: Lazar Arsić i Lazar Pantić. Bronzanu, ovoga puta Nikolina Stevanović.
Prvenstvo Balkana biće održano u Kraljevu od 17-19.06.2022. godine, a u narednom periodu očekuje se meč reprezentacija Srbije i Španije.