KBK “NIŠ” NAJBOLJI U NOVOJ VAROŠI, PRISTRASNO SUĐENJE U ROŽAJU

Niš najbolji u novoj varosi

Takmičari Kik boks kluba “Niš” su se proteklog vikenda učestvovali na dva takmičenja.

U subotu 30.05.2015.godine, bili su gosti najboljoj Crnogorskoj ekipi “Univerzum” iz Rožaja, gde su im na turniru pod nazivom “NAJBOLJI KLUBOVI BALKANA” bile potrebne 4 pobede od ukupno održanih 7 mečeva.

ROZAJE

Počelo je odličnom atmosferom i dočekom Niške ekipe u hotelu “Aldi” u Rožaju. Turnir je počeo uz intoniranje Srpske i Crnogorske himne i uz krajnje korektno navijanje domaće publike.

rozaje1

U prvoj borbi Nikola Lazarević iz KBK”Niš” je zabeležio efektnu pobedu protiv domaćina nokautom u 1.rundi.

U naredne tri borbe, “sudije” su nekorektnim suđenjem i odlukama sa 2:1 oštetile Sašu Lalića, Danila Ratkića i Milana Veskovića. Niš bi već posle 4 održana meča zabeležio pobedu, ali to nije bilo moguće sem nokautima. U preostale tri borbe domaći borci Dejvid Kajević, Mensur Murić i Rijad Hodžić slavili su na poene i mi smo domaćinima čestitali pobedu u ta tri meča.

rozaje2

Ono što je bitnije od nameštenog rezultata, jeste gostoprimstvo i korektno navijanje Rožajske publike kao i čestitke prisutnih u sali koji su nam rekli da je sramota kakve su sudijske odluke donošene u pojedinim mečevima u korist domaćina.

U nedelju 31.05.2105. godine, kikbokseri kluba “Niš” su učestvovali na seniorskom i pionirskom prvenstvu centralne Srbije u disciplini low kick, održanom u Novoj Varoši.

Iako smo zbog troškova putovanja učestvovali samo sa 7 takmičara, osvojili smo 7 medalja (5 zlatnih i 2 bronzane medalje),

PEHAR ZA NAJBOLJU EKIPU i PEHAR ZA NAJBOLJEG PIONIRA.

Pelevic-priznanja u NovojV

OSVAJAČI MEDALJA:

1. Saša Lalić, 60 kg.zlatna medalja -seniori
2. Danilo Ratkić, 67 kg.zlatna medalja -seniori
3. Lazar Stojanović, 91 kg.zlatna medalja -seniori
4. Stefan Živić, +91.zlatna medalja -seniori
5. Stefan Dikić, +47 kg.zlatna medalja -pioniri -(PEHAR za najboljeg pionira)
6. Neboiša Joković, 75 kg.bronzana medalja -seniori
7. Vuk Stojanović, 91 kg.bronzana medalja -seniori

U prisustvu predstavnika Opštine, FINALE je otvorio i uručio priznanja najboljima predsednik KBS Srbije prof.dr Borislav Pelević.

Naredno takmičenje biće prvenstvo Srbije za juniore i kadete 06/07.juna 2015. u Prokuplju u low kick disciplini.

Prvenstvo je izborno za sastav juniorske reprezentacije Srbije koja će učestvovati na PRVENSTVU BALKANA od 25-29.juna 2015. godine u Nišu, i na Evropskom prvenstvu u Španiji od 22-30.08.2015.godine.